Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Torshälla-Nyby IS

Följ

Torshälla-Nyby IS

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn Torshälla-Nyby IS
Adress Besöksadress: Germundsgatan 35
Postadress 64430 Torshälla
Telefon 076-0077800
Fax Swish 123 083 27 25
E-post info@tnis.se
Orgnr 818000-2779
Swish 1230832725
Kontonr Bg 847-8430
Öppettider Postadress: Torshälla-Nyby IS, Kivra: 818000-2779, 106 31 Stockholm PDFfakturor: kassor@tnis.se
Ledare/Tränare

Om Torshälla-Nyby IS

En människa kan åstadkomma mycket. Men allra starkast blir vi tillsammans.
På den grunden byggdes TNIS och det gäller än idag.

Föreningen bildades 1914-02-14.
Fotbollen har funnits med från start, och i dagsläget så har vi dam och herrlag på seniorsidan samt 11 lag på ungdomssidan.

Torshargs IP erbjuder stora gräsytor med många planer och även en konstgräsplan.

Låt oss berätta något viktig!

Precis som alla storklubbar ute i Europa så finns det en vacker historia om hur klubben en gång startade, TNIS är en sådan klubb som tack vare några personer blev den klubb vi är idag.

TNIS - en sammanslagning av de starkaste.
En människa kan åstadkomma mycket. Men allra starkast blir vi tillsammans.

På den grunden byggdes TNIS och det gäller än idag.

Tuffa tider för idrotten
Redan för över hundra år sedan fanns flera organiserade idrottsklubbar och föreningar i Torshälla och Nyby Bruk. Men många av dem hade dålig ekonomi, svag organisation eller båda delarna och tvingades lägga ner verksamheten.

Slutligen fanns bara tre idrottssammanslutningar kvar, och mellan dem var konkurrensen stenhård!

En stark förening bildas
Slutligen bestämde man sig för att gå samman och skapa en enda stor och stark idrottsförening istället för att konkurrera med varann: den 12 februari 1914 slogs Torshälla G.U.I.F, Nyby Bruks IF och Östermalms IF ihop och bildade Torshälla- Nyby Idrottssällskap; TNIS.

Snart därefter valde även Torshälla AIK att ansluta sig till föreningen och den 7 Mars samma år blev TNIS resultatet av fyra samarbetande idrottsföreningar.

Föreningens färger
Till en början hade klubben G.U.I.F´s röda tröjor och svarta byxor. De nuvarande grön/svart-randiga tröjorna och de vita byxorna infördes 1924.

Damsektionen
TNIS damsektion bildades 1944 och var i början en aktivt idrottande sektion som utövade friidrott, orientering, gymnastik och fotboll. Men samtidigt var det damerna som stod för att anordna lotterier, barnolympiader, maskerader, kabaréer m.m. De pengar som kom in delades vid årets slut upp mellan Damsektionen och Huvudstyrelsen. Så även om damerna själva utövade idrotter var Damsektionen till största delen en stödsektion som hjälpte till när det behövdes: de fick sy idrottskläder och matchställ till TNIS och de lagade till och med maten till bandysektionens fest!

Damerna tar för sig!
Men 1975 var det äntligen dags för tjejerna att kliva upp och ta för sig! Då tog Christina Rosin och Majvor Landin upp diskussionen om att starta damfotboll inom föreningen. Responsen de möttes av var svalt, mestadels av ekonomiska skäl. Helt plötsligt ville Damsektionen inte bara behålla de inkomster de drog in utan också få stöd från Huvudstyrelsen! Och de ville dessutom få tid för träning! Någon mumlade ”Det kommer inga kärringar ut på min plan”. Men så blev det, och med besked! På Damsektionens första träning infann sig 20 personer och året efter, 1976 spelades första matchen.

1981 startades det första flicklaget, under ledning av Håkan Jacobsson och Bror Palm. Det var flickor födda 1970 som var först och efter dem har intresset bara ökat.

Första chansen för fotbollskillarna
Innan TNIS hade börjat mönstra pojklag var det Torshälla UVF (Ungdomslogens Vandrarförening) som gjorde det möjligt för ungdomar i Torshälla att spela fotboll i en förening. Men i mitten av 60-talet startade Sven Palm och Edmund Öhman upp verksamheten under TNIS regi. Först ut var laget för pojkar födda 1952.

Ungdomssektionen växer sig större. Och större.
Till en början delade man upp pojkfotbollen; UVF ansvarade för det ”lilla pojklaget” och TNIS för det ”stora pojklaget”. Men med Edmund Öhman i spetsen startades ytterligare pojklag och 1974 hade pojkfotbollen blivit så omfattande att en egen ungdomssektion bildades.

Tack vare eldsjälar som Sven Palm och Edmund Öhman, som lade grunden för ungdomssektionen, är ungdomsfotbollen idag den avdelning som har flest aktiva med ungefär 250 spelare och 40 ledare!

TNIS för alla
Våra värderingar.

TNIS är en idrottsförening där alla som vill delta är välkomna! Våra medlemmar är själva med och utformar, bestämmer och tar ansvar för föreningens verksamhet. Det innebär att de delar våra värderingar om att vara ansvarsfulla, drogfria och demokratiska individer.

Vi bygger vår verksamhet på demokratiska grunder. Det betyder att det inte finns några skillnader mellan olika religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska eller psykiska förutsättningar.

TNIS tar avstånd ifrån all form av ojustheter, okamratligt uppträdande, mobbing, främlingsfientlighet och allt användande av alkohol, tobak och droger.

Vi vill att TNIS ska hjälpa ungdomar att hitta trygghet och styrka att bära vidare våra värderingar även utanför föreningslivet.
FORZA TNIS